Pavle Dujaković - Šampion Svijeta

Pavle Dujakovic  - Svjetski prvak

Na Svjetskom kupu za mlade Pavle Dujakovic član KK Energija iz Banja Luke osvojio je prvo mjesto i tako donio prvu svjetsku medalju ne samo za svoj klub već i za Republiku Srpsku u WKF federaciji.

 Naš kartista je u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugom (polufinale) bio bolji od predstavnika Hrvatske.

U finalnom meču protiv predstavnika Slovačke, nakon zaostatka u posljednjih petnaestak sekundi efektnim bacanjem uspio je preokrenuti meč i pobijediti rezultatom 5:3.


Nakon nedavno osvojene zlatne medalje na Balkanskom sampionatu Dujakovic je ponovo pokazao da se radi o izuzetnom i veoma perspektivnom takmičaru.  


 


13. Evropski šampionat za regije - Pariz 2015

Juce je put Pariza krenula reprezentacija Republike Srpske koja ce u petak i subotu nastupiti na 13-om Regionalnom Sampionatu Evrope.

Boje Srpske branice sedam takmicara: Đorđe Branković, Stefan Ilic, Dejan Čučak, Nikola Moravac, Bojan Sredojevic, Aleksandar Babic i Danilo Lazic.

Tim predvodi selektor reprezentacije Boris Popovic a put Pariza zajedno sa reprezentacijom krenuli su i: Milorad Markovic (Predjednik KFRS; Branko Derajic (Podpredsjednik KFRS) i Goran Jelicic (G. sekretar KFRS). 


20. Balkanasko Prvenstvo - Herceg Novi

29/31. maja 2015 godine u Herceg Novom  - Crna Gora održano je dvadeseto Prvenstvo Balkana za djecu od 11 - 14 godina.

Naši reprezentativci ponovo su zabilježili istorijski rezultat i osvojili čak tri medalje!!

Pavle Dujaković postao je prvak Balkana i nosilac zlatne medalje!!!
Sergej Vučić postao je vicešampion Balkana i nosilac srebrne medalje!
Anja Lolić osvojila je treće mjesto i bronzanu medalju!!!

 "I nakon ovog šampionata Balkana Energija je ponosna!!! Tri medalje koje potvrđuju kvalitet, posvećenost, inovativnost i istrajnost cijelog našeg tima. Pavle Dujaković je šampion Balkana, Sergej Vučić je vicešampion Balkana, a Anja Lolić je treća na prvenstvu od Turske do Slovenije! Bravo ljudi! Ponosni smo na sve naše reprezentativce koji su se borili srčano (a kako bi drugačije?!) ali je sreća odlučila da im se nasmješi na sledećem šampionatu. Energija ide dalje!!" Istakao je glavni trener i predsjednik kluba Branko Derajić

 Svim učesnicima i osvajačima medalja od srca čestitamo i želimo im još više uspjeha!!!

 


Autor sajta: Đorđe Vasić - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. | USLOVI KORIŠĆENJA - Obavezno pročitati